Moj dragi brat Miroslav Mika Radovanović

Ovo je tekst o mom dragom bratu, pastoru Crkve Božije u Srbiji, Miroslavu Radovanoviću Miki... napisan u 10 minuta...

Sećam se. Vozimo se. Neko od mnogih zajedničkih putovanja. Kaže on meni: 

"Bera, ja bi radije bio sa Hristom, i živeo ispod mosta, nego bez Hrista a u bogatstvu." Vozimo se. Neko od mnogih zajedničkih putovanja. Kaže on meni (radi se o teškom periodu, problemi u službi...: 

"Razmišljam ja, što ja da budem pastor. Završio sam za elektro inžinjera. Krenem tako da maštam. 
Preselimo se mi kao porodica u neki drugi grad, ja se zaposlim kao inžinjer. Radovno idem na posao, nema stresa. I onda ja krenem da zamišljam kako svedočim o Hristu mojim kolegama. I onda se oni obrate. Pa krenemo grupu za proučavanje Biblije. Pa na kraju krenemo redovne sastanke..." i ponovo, čak i mašti, dok razmišlja kako da ne bude pastor, moj brat sebe ponovo postavi u ulogu pastora. 


Vozimo se. Kaže on meni: 
"Mogao bi ja da sastavljam teološke propovedi. Studirao sam teologiju. Ali neću. Hoću da pričam narodskim jezikom, da me svi razumeju." Svim srcem u službu i za Hrista.

Nismo deo iste denominacije. Ja sam pastor Protestantske hrišćanske zajednice, on Crkve Božije.

Nismo ni deo iste organizacije. On radi sa decom - Dete i Svet, biskup je crkve. Ja sa zavisnicima... doduše, Rendžeri su nam zajednička strast... i crkva Hristova.

Deo smo zajedničkog netvorka pastora - Evanđeoski forum. Grupa pastora koji vole da rade zajedno. Mika, Viktor, Kalko, Nebojša i ja... Radimo zajedno jer volimo Boga, crkvu i Srbiju.

Kada pišem čekam inspiraciju. Ove nedelje je nisam imao do malopre. Tekst sam napisao u 10 minuta. 

... Neko mi je rekao da su prozivali javno mog brata na interenetu, a meni došlo da napišem javno koliko ga volim i cenim. 

Moj dragi brate Miko! Hvala Bogu za pastore poput tebe. 


2 коментара: