Serija propovedi "Ka Hristu", Poslanica Kološanima 1 poglavlje

Serija propoved "Ka Hristu" je zasnovana na poslanici Apostola Pavla Kološanima. Propovedana je u Protestantskoj Hrišćanskoj zajednici, Novi Sad, u periodu - jesen 2010 - proleće 2011. Propovednik je Beređi Dušan Bera ali su i propovedali i drugi propovednici iz PHZ-a (Kuranji Daniel, Mirko Bakočević, Trninić Dejan).

Serija je nazvana "Ka Hristu" kao odgovor na situaciju u našoj crkvi (a i Ev. crkvi u Srbiji), a to je da se crkva udaljla od svojih evanđeoskih korena - koje su krst Hristov zamenila psihilogijom, mareketingom, teologiziranjem... Ne lošim stvarima, naprotiv nešto od toga jeste jako dobro, ali kod mnogih je zamenjena slika Hrista sa slikom nečeg drugog. 


Apostol Pavle je rekao „nisam među vama želeo da znam ništa drugo osim Hrista i to razapetog, Judejima sablazan...“, ne da nije znao, mogao, nego nije želeo da zna ništa više, je Hristos je sila na spasenje svakog koji veruje. Cilj vere je Isus Hristos i to razapet. Ka tom cilju ide poslanica Kološanima a i ova serija.



U nastavku slede linkovi za aduio snimke propovedi na prvo poglavlje ove knjige, na sajtu www.cross.tv:

- Propoved 1: Kološanima 1:1-9 - "Sila koja menja" (propovednik Beređi Dušan): http://sr.cross.tv/75128

- Propoved 2: Kološanima 1:10-14 - "Tajna nanovogrođenja" (propovednik Beređi Dušan): http://sr.cross.tv/75131
- Propoved 3: Kološanima 1:15-20 - "Kakav je naš Bog" (propovednik Mirko Bakočević): http://sr.cross.tv/75132
- Propoved 4: Kološanima 1:20-23 - "Opoštenje" (propovednik Dejan Trninić Trna): http://sr.cross.tv/75184
- Propoved 5: Kološanima 1:23-26 - "Pavle, o čemu ti to pričaš - I deo" (propovednik Beređi Dušan): http://sr.cross.tv/75138
- Propoved 6: Kolišanima 1:27-29 - "Pavle, o čemu to ti pričaš - II deo" (propovednik Beređi Dušan): http://sr.cross.tv/75140

Нема коментара:

Постави коментар