Očeva pesma (Matt Redman) - Kako roditeljstvo oslikava naš odnos sa Bogom?

U filmu „Kapetan Kuka“, Petar Pan je odrastao i zaboravio ko je, a između ostalog zaboravio je i da leti. Razlog zašto nije mogao da leti jeste jer je zaboravio svoju sretnu misao. Naime, Petar Pan može da leti samo dok misli svoju sretnu misao. Na kraju je otkriva, a kroz nju i razlog zašto je odrastao. Sretna misao je bila – želeo je da postane otac. Veliko iskustvo.


Pre devet godina rodila se moja ćerka. Supruga i ja smo četiri godine bili pre toga u braku i nismo žurili da imamo decu. A onda se ona rodila (a par godina kasnije i sin). Za mene novo iskustvo, mali paketić, sa strahom sam je držao u rukama (do tada nisam ni pokušavao da uzmem bebu u ruke), malo, sićušno, uglavnom je spavala ili plakala. 

Ali u meni se nešto rodilo. Radost da je to moje dete, vrsta ljubavi koju do tada nisam iskusio. Voleo sam da ih držim u rukama tako male dok spavaju ili samo da ih gledam. Nekada kada bi bili uznemireni pevao sam im pesme, moja deca.

U Sofoniji proroku 3:17 piše: „Gospod je, Bog tvoj, usred tebe, kao junak izbavitelj, od tebe će učiniti radost svoju najveću, pevaće nad tobom sa zanosom“. Bog se raduje nadamnom pevajući. Podseća me ova pesma na moje iskustvo sa decom... Raduje se jer smo Njegovi. Jer je naš Nebeski Otac.

Mat Redman, fantastično opisuje ovaj odnos u njegovoj pesmi "Očeva pesma". To me je i pokrenulo da napišem ovaj tekst...


OČEVA PESMA, MATT REDMAN

Čuo sam mnoge pesme, slušao hiljade jezika
Ali je samo jedna koja sve njih nadilazi
Očeva Pesma, Očeva ljubav
Ti pevaš nadamnom i za večnost
Ona je zapisana u mom srcu.

Nebeska savršena melodija
Stvoriteljova simfonija
Ti pevaš nadamnom, Očevu pesmu
Nebeska savršena misterija, Kralj ljubavi je poslan za mene
I sada ti pevaš nadamnom, Očevu Pesmu.

Očeva pesma, Očeva pesma
Pevaš nadamnom za večnost
Zapisana je u mom srcu
Očeva pesma.


Beređi Dušan Bera 

  • Ako vam se dopada moj današnji tekst, možete mi pomoći na sledeći način:

    1. Podelite ovaj tekst na socijalnim mrežama.
    2. Prijavite se na listu čitalaca ovog bloga...  

1 коментар:

  1. Pesma Matt Redmana - Očeva pesma. "Gospod je, Bog tvoj, usred tebe, kao junak izbavitelj, od tebe će učiniti radost svoju najveću, pevaće nad tobom sa zanosom“ Sofonija 3:17

    ОдговориИзбриши