Šta nam krade radost? - empirijski eksperiment

Napravili smo novi  youtube profil.... O razlogu možete saznati u sledećem videu... 



Do sada nismo imali neku opremu, ali smatramo da ne treba čekati da se sve poklopi i bude savršeno, nego treba krenuti sa onim šta imaš... Pre neki dan je Džon Maksvel izjavio: "Ako danas kreneš sa nečim, za dve nedelje ćeš biti dve nedelje bolji nego na početku". To je moje čvrsto verovanje, ne čekaj da se sve složi, kreni onim što imaš i napreduj u tome... Problem je kada kreneš sa malim znanjem i ne učiš, ne napreduješ, ali ako napreduješ ljudi će videti to i ceniti. 

Na stranici imamo više različitih plejlisti:
  • Teologija uz jutarnju kafu: svaki utorak u 9:30, govorim kratka razmišljanja na najrazličitije teme - da li je u redu imati bubnjeve u crkvi? Kako oprostiti? Kako izabrati Sveto pismo?...
  • Youth: videi o mladima - kampovi, druženja... Pley listu će uređivati mladi iz crkve.
  • Predstavljene su različite službe naše crkve - Rehab centar, Royal Rangers, PHZMusic... 
  • Moj vlog - još osmišljavam šta će biti u njemu... 
... i još mnogo toga što čini naš život. Pratite nas na Youtube, i pratite naš razvoj... Već do sada možete videti koliko smo napredovali, a još bolje dolazi...  

Konačno, deo stranice su i propovedi. I koristim priliku da vas pozovem da pogledate tu seriju. Pre izvesnog vremena primetio sam da mnogim hriscanima nedostaje radost. Apostol Pavle, navodi radost kao jednu od ključnih osobina Božijeg deteta (Galatima 5:22 "Plod Duha je...radost"; "Radujte se u Gospodu uvek! Ponavljam, radujte se" - Filipljanima 4:4). 


Serija je proces istraživanja teme- Šta nam krade radost? Svaka propoved je nova kockica u slagalici... Uglavnom propovedam ja, osim ako ne navedem različito. Navodim ih redom:

1. Šta nam krade radost - Svet koji ne vidimo? Na koji način duhovne sile utiču na nas? Koje duhovne sile postoje? Zašto im je stalo do naše radosti. 


2. Šta nam krade radost - Kada sami sebe potkradamo? Govornik je propovednik naše crkve Erol Ilijazović, a razmatra temu kako sami sebe pokrademo... 

3. Šta nam krade radost - Kako nam sramota krade radost? Sramota je na Balkanu veliki pokretač. Tačnije rečeno blokator. Kako ona deluje? 



 4. Šta nam krade radost - Zahvalnost ili brojanje blagoslova? Zahvalnost je veliki izvor radosti. Zašto? Kako? Kako izgraditi zahvalno srce i živeti život zahvalnosti.  


5. Šta nam krade radost - donositi odluke iz radosti? Propoved je povezana sa pitanjem kako donosimo odluke, posebno novogodišnje. Zašto frustriranost nije dobar način? Kako donositi odluke iz radosti? 

6. Šta nam krade radost - kako razviti disciplinu radosti? Kako nam praznici pomažu u tome? 


7. Šta nam krade radost - koren gorčine? Zašto je gorčina opasna? Kako nas blokira u radosti?
Kako je pobediti...
8. Šta nam krade radost - Kradljivci radosti? Govornik je propovednik naše crkve Anđelko Trninić Gale. On iz ličnog iskustva istražuje ovu temu. 

9. Šta nam krade radost - Kada imaš smisao, radost dolazi? Kako osećaj smisla života daje novu snagu našoj radosti. 





Нема коментара:

Постави коментар