понедељак, 21. април 2014.

Razne propovedi - audio linkovi

Nekoliko propovedi u poslednje vreme, koje su održane u našoj crkvi, gostujući propovednici ili propovednici iz naše crkve. Pošto su propovedi stvarno vredne slušanja, a neću posebno pisati o njima, prenosim audio link, uvod u propoved. 


23.3.2014. Druga služba. Govornik je Jelena Sivulka. Jelena je, zajedno sa svojim suprugom, učestvovala u osnivanju nekoliko crkava u Srbiji. Trenutno vodi organizaciju "Hanina nada", posećena pomaganju porodicama koje imaju decu sa invaliditetom. Jelena propoveda na temu patnje, i kako se suočiti sa izazovom da život ne ide kako bi mi hteli.
Audio link:  http://sr.cross.tv/110858

30.3.2014. Druga služba. Govornik Mirjana Beređi. Mirjana je jedan od vođa Protestantske Hrišćanske zajednice u Novom Sadu, savetnik u crkvi. Govori na temu "Da li je dobro dovoljno dobro". Perfekcionizam - kako ga nadladati ili živeti sa njime?
Audio link: http://sr.cross.tv/112151

6.4.2014. Prva služba. Gost govornik Greg Hochhalter.  Greg je vodeći pastor u crkvi Sharwood Park Alliance Chrurc, iz Alberte u Kanadi. Sharwod Park je crkva sa kojom nas povezuju mnoge duboke veze. Crkvenom terminologijom, imamo sa njima sestrinski odnos (sestre crkve). SPAC ima oko 2000 vernika na svojim službama.

Pastor Greg je propovedao na temu "Pravi učenik Isusa Hrista". Posmatrajući svoj život propovednik analizira duhovni rast, i prave aspekte učeništva i sleđenja Isusa Hrista.
Audio link:  http://sr.cross.tv/112152

6.4.2014. Druga služba. Gost govornik Greg Hochhalter.  Greg je vodeći pastor u crkvi Sharwood Park Alliance Chrurc, iz Alberte u Kanadi. Sharwod Park je crkva sa kojom nas povezuju mnoge duboke veze. Crkvenom terminologijom, imamo sa njima sestrinski odnos (sestre crkve). SPAC ima oko 2000 vernika na svojim službama.

Pastor Greg je propovedao na temu "Velika vera", zasnovano na tekstu iz Starog zaveta, Sudije 4. U četvrtom poglavlju nalaze se događaji vezani za delovanje sudije Varaka i proročice Devore. Iznenađenje je bilo da kao primer vere nije koristio Devoru, nego Varaka. Ako znate tekst i slušali ste propoved iz ovih poglavlja, propoved će vas iznenaditi. 
Audio link: http://cross.tv/112153

13.4.2014. Druga služba. Gost govornik Ron Sek. Ron je dugo godina vodio crkvu, da bi se sada posvetio humanitarnom radu, posebno među Romima, i siromašnim ljudima u regionu Balkana. Dinamičan govornik.

Pastor Ron je propovedao na temu "Moliti veliku molitvu". Posmatrajući primer Isusa Hrista, način na koji se Hristos molio, propovednik nas izaziva da razvijemo snažan molitveni život. 
Audio link: http://sr.cross.tv/112344

Takođe preporučujem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...