Kamp Royal Rendžera - Bara Zasavica (II deo, reportaža)

Kamp Rojal Rendžera (Kraljevskih izviđača)  - Izveštaj 2
Bara Zasavica, 2012
"Preko  granica"

Kraljevski izviđači su internacionalna služba izviđača posvećena odgoju dece i izgradnji u četiri oblasti života: duhovnom, socijalnom, intelektualnom i fizičkom, koristeći aktivnosti i ljubav prema prirodi. Osnova RR jeste Isus Hristos čiji izviđači želimo biti, zato se i zovemo kraljevskim!

Kamp "Preko granica" je održan u periodu 13-17.8.2012. Učestovali su izviđači iz Srbije, Nemačke i Makedonije. Slike sa poslednja dva dana kampa:

Omiljeni deo kampa je Izvidjačka olimpijada - disciplina preneti vodu u čaši, koristeći samo zube, dodajući čašu zubima jedni drugima....

Disciplina prebaci čizmu preko glave, što dalje
Samo pazi da ti ne padne na glavu!

Vozić, ili timske rošule!


Igra tronožaca

Što pre preneti vodu sa sunđerom

Ljudska kolica - igre su zabavne, dinamične ali imaju za cilj da motivišu decu da se suoče sa izazovima, preprekama koje na početku izgledaju velike, ali na kraju možeš da ih savladaš
Novinari su nas više puta posetili, tinejdžeri su uživali!

Jao, pa ja sam zvezda

Snimanje radionice
Kampovski budilnik... Čik spavaj kada se on javi!
Kampovski usisivač - dok deca spavaju prasići kolo vode. Zato se u kampu ujutru nije mogla naći ni jedna mrvica hrane. Svako jutro u šest sati patrola iz obližnjeg rita je pregledala kamp!

Nekada nam i umila sudove, tiganje...

Oribala šerpe... Ostaci od tortilja su bile hit

Na izviđačima kažemo da imamo dva učitelja. Prvi je mudrost (pravilo kampa je da se uveče sudovi moraju oprati, skloniti na sigurno mesto (kutija predviđena za to), baš iz razloga da ne bi privukli životinje u kamp). Drugi učitelj je iskustvo ili učimo na sopstvenim greškama. Porodica iz Novog Sada je odbila da uči iz mudrosti, gice su im pomogle da nauče iz iskustva.
Najomrženiji deo kampa - kraj! Treba sve skloniti, razvezati, očistiti


Ali na kraju na mestu kampa je savršeno čisto. Svaka rupa je ispunjena zemljom, svaka mrvica pokupljena... Mesto mora biti bolje nego kada smo mi došli!

Kraljevski izviđači štite prirodu jer je ona stvorenje Kralja nad kraljevima, a mi smo njegovi izvidjači!

Нема коментара:

Постави коментар