Zar je išta preteško našem Gospodu?


Sledi životna priča koju sam pročitao u knjizi "Isusov životni stil!" Nikija Gembla (Knjiga je materijal koji se koristi posle Alfa kursa, obrađuje "Besedu na gori", Isusov govor zapisan u Ev. po Mateju): 
"Kao što smo primetili, Isus nam obećava, da kada molimo da dobijamo i nagradu. Jedna od nagrada je radost odgovorenih molitvi. Kasno, u nedeljnu večer u decembru 1987. telefonirao mi je čovek, koji je bio prisutan na večernjoj službi. Zvao se Džejms. Bio je glumac, glumio je takođe u ulogu profesora engleskog jezika u filmu "Grange Hill". U jednom trenutku se činilo kao da ima sve: prekrasnu suprugu, uspeh, slavu i novac. Godine 1986. supruga Ana ga je ostavila nakon tri godine braka. Pokušao je oprostiti svojoj supruzi, ali nije mogao. Osećao je da to ne može učiniti dok on sam ne doživi oproštenje. Taj dan se molio, kajući se za svoje grehe, zahvaljujući Isusu što je umro za njega i pozivajući Duha Svetoga da dođe i ispuni ga. Njegov život se promenio i mogao je oprostiti svojoj supruzi. U njegovo srce došla je čežnja za Aninim povratkom, ali ona nije htela. Živela je sa drugim čovjekom. Htela je razvod i započela je brakorazvodni postupak.
     Džejms i svi njegovi prijatelji hrišćani su počeli moliti za pomirenje u njihovom braku. Pokušao se naći s njom, ali ona to nije htela. Pisao sam joj preko njenog advokata i zamolio je da se ipak vidi s  njim barem na pola sata.  Dva dana kasnije napisala je da ga ne želi videti.
      Džejms je nastavio sa molitvom i tražio je Božije vođstvo. Osećao je da ako Ana želi razvod da će ga i dobiti. On je došao do tačke, kada mu je bilo važnije da ona nađe Hrista od samog obnavljanja njihovog braka. Poslao je njoj i njenom partneru dve ulaznice za nastup Bili Grejma u julu godine 1989. Ona ih je vratila. Kako to zna da se desi Bili Grejm je ostao još jednu noć na Wembleyu. Džejms joj je poslao još dve ulaznice. Tog dana je uvetna presuda u brakorazvodnoj parnici bila službeno obavljena. Ana je telefonirala Džejmsu i javila mu da bi ona želela da ide, ali da njen partner ne želi ići. Osećala se sigurna da ide sa njime jer je presuda bila donesena. U subotu uveče otišli su na Wembley.
       Sledećeg jutra propovedao sam u crkvi na Onslow Squareu. Dok sam sedio u prvom redu, ugledao sam Džejmsa i Anu kako zajedno dolaze u crkvu. Nikada ih do tada nisam video zajedno. Došli su i seli su pored mene. Umirao sam od želje da čujem da li je Ana istupila napred na Wembleyu i predala svoj život Hristu. Nisam želeo pitati direktno, ali znao sam da je padala kiša prethodno veče, pa sam upitao: 'Da li ste pokisli?' Ona je odgovorila: 'Da, pokisla sam kada sam izašla napred". (moja napomena - na sastancima Bili Grejma, na kraju propovedi, Bili je pozivao ljude da izađu napred, ispred bine ako žele da mole molitvu prihvatanja Isusa kroz koju postaju vernici).
      Ispričala nam je šta se desilo posle na ručku. Otišla je napred sa suzama u očima. Savetnica zadužena za usmeravanje ljudi na sastanku joj je prišla, pitajući je da li je došla s nekim. Ona je odgovorila: 'Da'. Savetnica joj je rekla da pođe po tu osobu. Ona je rekla: 'Ali, to je moj muž.' Savetnica je rekla: 'Pa to je super!' Ana je odgovorila: 'Ali vi ne razumete. Nisam ga videla dve i po godine!' U tom trenutku savetnica se rasplakala.
      Kao rezultat predaje svog života Hristu, Ana je napustila svoj vanbračni odnos i vratila se suprugu. Morali su na sudu povući uvetnu presudu u brakorazvodnoj parnici. Sudija je bio oduševljen a vratar je bio u suzama od radosti. Sada, šest godina kasnije, imaju dvoje dece i služe kao laici u crkvi.
            U ponedjeljak 10.jula 1989. napisao sam ovo u svoj molitveni dnevnik:

            Hvalim te Bože moj, za jučerašnji dan - najbolji dan kojeg se mogu setiti. Slavim te Bože zbog tvoje slave i sile i ljubavi. Hvala ti za Anu i njezinu odluku, da ode čuti Bilija Grejma. Hvala ti što je iskoračila napred. Hvala ti što je ostala te noći s Džejmsom. Hvala ti što je došla u St. Paul's. Hvala ti što je molila i molila. Hvala ti što se odlučila vratiti Džejmsu. Hvala ti što su ona i Džejms išli posle na ručak. Hvala ti na radosti što sam ih video zajedno. Hvala ti što si ti Bog, koji odgovara na molitve. Bože, ja te       toliko volim. Predajem se natrag tebi, da ti služim celim svojim srcem, celog svog života. 'Zar je išta preteško našem Gospodu?"

Priča o promeni života. Ne znam šta bih dodao osim "Zar je išta preteško našem Gospodu?"

Нема коментара:

Постави коментар