Sada je vreme solidarnosti - pismo ubijenog Pakistanskog ministra

Pismo Ministra Batija za Geofa Tuniklifa (Generalni sekretar Svetske evanđeoske alijanse): 

(Šabaz Bati je ubijen juče, 2.3.2011. u Islamabadu, Pakistan, od strane islamskih ekstremista, zbog njegovog protivljenja zakonu o bogohuljenju, koje teško pogađa religijske manjine. Više o tome možete pročitati u jučerašnjem blogu. Pismo koje sam preveo je napisano dan pred ubistvo. Neka ono bude izvor ohrabrenja za svakog od nas, da ne sustanemo čineći dobro.) 

Mart 1, 2011 

Dragi brate Geof,

Drago mi je da sam mogao da se susretnem sa tobom i da diskutujemo tako značajna pitanja u toku moje posete Vašingtonu. Hvala vam za vašu podršku, solidarnost i molitve. 

Hvala i za pismo koje ste objavili u štampi. Bio je ovo produktivan put u Kanadu i SAD, i dugo ću ga pamtiti.
Cenim vaše predanje religijskim slobodama i vašu posvećenost progonjenim i marginalizovanim hrišćanima

Sastanak sa vama je bio veliko ohrabrenje za mene i hvala za vašu solidarnost za religijske manjine Pakistana.
Kao što znate, ponovo sam uključen u novu Vladu Pakistana, Predsednika Asif Ali Zardarija, uprkos ozbiljnoj i opasnoj opoziciji ekstremista koji su se protivili mom ponovnom uključenju u vladu. Moje uključenje u vladu je poslalo talas radosti religijskim manjinama, a posebno hrišćanskoj zajednici.

Lično verujem da je Isus Hristos onaj koji mi je darovao ovu odgovornosti i poziciju, sa posebnom svrhom i misijom da služim zajednici koja pati i ja sam odlučan da nastavim da branim principe religijske slobode, jednakosti i socijalne pravde i sva prava manjina.

Čekam momenat da vas dočekam vas i vašu delegaciju ovde u Pakistanu. Nežno ohrabrite mrežu Svetske Evanđeoske Alijanse i druge prijatelje da me drže u njihovim molitvama. Sada je vreme solidarnosti!
Vaš u Hristu
Shahbaz Bhatti 

2 коментара:

  1. Posebno me dotakla ova rec:" Nezno ohrabri.... da me drze u molitvama ". Koliko je bio nenametljiv,a u velikoj potrebi covek u zivotnoj opasnosti. Koliko smo mi spramni prepoznati vreme i breme nekog coveka u potrebi? Sutra je mozda kasno.

    ОдговориИзбриши
  2. Skroz si u pravu. veliki primer i izazov za sve nas

    ОдговориИзбриши